Rust en  resultaat

Dat geeft rust: weten dat ervaren interim managers uw plannen uitvoeren met militaire daadkracht en discipline. We stoppen pas als de operatie succesvol is uitgevoerd. Pay for performance geeft garanties op resultaat.

SPEARHEAD OPLOSSINGEN VOOR ONDERNEMERS

Spearhead biedt ondernemers daadkracht op het gebied van Finance en Operations. Ook kunnen we u helpen bij het aantrekken van kapitaal.

(INTERIM) MANAGEr Finance

 

Tijdelijk een boost in daadkracht om uw CFO te ondersteunen bij de realisatie van de gestelde doelen. 

(Interim) Manager Operations

 

Met verhoogde snelheid en focus de operatie van uw organisatie verbeteren, zodat de gestelde doelen gehaald worden.

Support bij kapitaal aantrekken

 

Stagneert de groei, loopt uw onderneming kansen mis of wilt u nieuwe routes verkennen? Spearhead ondersteunt uw onderneming bij het vinden van het juiste kapitaal, binnen en buiten ons netwerk.

VOORDELEN VOOR ONDERNEMERS

Het realiseren van uw strategische doelstellingen vormt altijd de basis voor onze samenwerking. Welke voordelen levert de inzet van Spearhead Interim Managers voor uw bedrijf?

Realisatie van gestelde doelen en plannen

Samen realiseren we snelle groei, meer efficiëntie of een ander specifiek doel dat u voor uw organisatie voor ogen heeft. Onze interimmers hebben een militaire discipline, zijn ervaren leiders en hebben ervaring als ondernemer of investeerder. Deze combinatie van vaardigheden maakt hen uitermate geschikt om in korte tijd situaties te doorgronden en verbeteringen te realiseren met het team.

Per direct starten – accuut oplossen

Binnen uw onderneming is acute behoefte ontstaan aan een financieel of operationeel manager.

Behoefte op een kritische management positie kan plotseling ontstaan. Vanuit de militaire achtergrond zijn de Spearhead managers gewend problemen ‘per direct’ op te lossen en het overzicht te bewaren.

 

Meer in eigen kracht – minder ‘moetjes’

Bij de groei van de onderneming, moeten oprichters zich vaak bezighouden met taken die minder goed bij hen passen. Maar, “iemand moet het doen”, dus u neemt deze taken op zich.

Wilt u meer tijd hebben voor strategie, en de activiteiten die u het liefste doet? Bespreek met Spearhead hoe uw ideale takenpakket eruit ziet, dan bespreken we vervolgens welke taken onze interim managers kunnen oppaken. 

U wilt niet afhankelijk zijn van interimmers, en onze managers willen na enige tijd ook graag weer door. Daarom zorgen we voor de overdracht en borging van kennis en vaardigheden binnen uw organisatie, zodat u de stijgende lijn kunt blijven doorzetten.

 

Kennisoverdracht en nieuwe vaardigheden

U wilt niet afhankelijk zijn van interimmers, en onze managers willen na enige tijd ook graag weer door. Daarom zorgen we voor de overdracht en borging van kennis en vaardigheden binnen uw organisatie, zodat u de stijgende lijn kunt blijven doorzetten.

 

Kostenbesparing tov full-time inzet

Binnen het managementteam is behoefte ontstaan aan executiekracht met specifieke competenties en ervaring op gebied finance en/of operations. Een fulltime manager aannemen is echter ‘one bridge too far’ in dit stadium. 

Bij de groei van de onderneming komen verschillende vraagstukken voorbij ,deze veranderen over de tijd. Spearhead levert de kennis en kunde van een ervaren CFO of COO op het moment dat deze benodigd zijn. 

Investeringen ophalen – Smart capital

Uw onderneming heeft behoefte aan kapitaal om de groeikansen te realiseren of u overweegt een deel van het opgebouwde succes veilig te stellen.

Het proces van geld ophalen is spannend, gaaf en ook veel bepalend. Smart capital is het veel gehoorde gewenste resultaat. Het traject is intensief en vergt specifieke vaardigheden om tot het gewenste resultaat te komen. Spearhead begeleidt het gehele proces van strategie beschrijven, financiële modellering en onderhoud een netwerk van financiers. Zo zorgen wij voor smart capital en blijft u de groei doorzetten. Heeft u al een Spearhead manager binnen uw team dan heeft u de vereiste competenties inhouse. 

Optie voor “half eruit” – Pre-exit

Na jarenlang ondernemen, verlangt een ondernemer vaak naar ‘wat meer lusten, wat minder lasten’. Iets minder met de operatie bezig, iets meer genieten van het geleverde harde werk.

Deels de onderneming overdragen, eigen activiteiten afbouwen en zorgvuldig overdragen aan de nieuwe leiders. Zo heeft u bij de volledige exit het risico van management overdracht voor de koper reeds beperkt. Bij een pre-exit kunt u nu al genieten van het harde werk en bereikte resultaten en wordt een deel van het succes van de onderneming veilig gesteld. Op naar een zorgeloze overdracht.

 

Meer structuur en discipline binnen uw organisatie

Geen enkele organisatie is zo doordrongen van discipline en structuur als Defensie. En laat structuur en discipline nou net datgene zijn waar veel bedrijven belang bij hebben om zaken voor elkaar te krijgen. Spearhead zag de meerwaarde van interim managers met deze kwaliteiten voor reeds vele organisaties, en gunt ook uw organisatie de voordelen die structuur en discipline brengen.

Neem contact met ons op

Wat onze interim managers voor elkaar kregen

Door de inzet van een interim CFO en een ijzersterke operationeel manager bij onze onderneming, hebben we meer inzicht gekregen in de financiele status. We ontdekten dat we 15% meer konden investeren, en onze groei is hierdoor met 7% gegroeid over het afgelopen kwartaal. Een indrukwekkend resultaat. Normaal gesproken zou zo’n groei betekenen dat ik veel overuren maak, nu was het tegenovergestelde waar: ik heb geen enkele avond hoeven werken. Heerlijk, het werd gewoon geregeld.

Algemeen directeur, MKB-onderneming